Ervaring van Jacco en Ellen Buijs

In mei 2016 is onze tante Suze Lenters van 90 overleden. Omdat zij geen kinderen heeft, haar man ds.  Herman Lenters in 2000 is overleden, werd ons gevraagd om haar begrafenis vorm te geven. Dit hebben we met veel liefde voor haar mogen doen. 

Onze voorkeur ging toen uit naar Marcel van Kesteren als uitvaartbegeleider. We hebben hem eerder een begrafenis zien leiden en merkte dat hij zeer betrokken was bij de familie en warm overkwam in zijn houding en benadering. Daarnaast had hij ook professionele mensen naast zich die op zeer gepast wijze hun taak volbrachten. 

Nadat onze tante rond middernacht overleed hebben we een aantal uren later Marcel gebeld en de volgende dag een afspraak met hem ingepland. Gelukkig had onze tante zelf al veel voorbereid en aangegeven, zodat voor ons duidelijk was, wat haar wensen waren. Marcel kon deze wensen ook allemaal uitvoeren. Naast dit alles kon Marcel ook meedenken in de praktische zaken en gaf duidelijk aan wat van belang was en waar we rekening mee konden houden. Het hele proces kon hij aan ons uitleggen en aan hetend van het gesprek was het voor ons duidelijk dat deze dag goed georganiseerd was. In de tijd tussen overlijden en begraven heeft Marcel dagelijks contact met ons gehouden en als wij specifieke wensen hadden dan konden we hem altijd vragen. Of het om een verandering in de tekst op de kaarten was of een onverwachtse bezichtiging van familie. Marcel zorgde dat we toegang hadden. 

De begrafenis was mooi, waardig en vooral de rust en het overzicht die Marcel de hele dag had, maakte dat wij niet telkens bezig waren met randverschijnselen, maar er konden zijn voor de mensen die aanwezig waren. Na afloop hebben we dit ook terug gekregen van vele aanwezigen. 

Na de begrafenis hebben we nog een moment in onze achtertuin gehad, waarbij mensen nog even konden napraten. Marcel was daar ook bij. 

2 weken na de begrafenis hebben we nog een evaluatie gesprek gehad en heb ik een formulier ter evaluatie mogen invullen. Ik weet niet exact meer welke beoordeling ik heb gegeven op de verschillende onderdelen, maar ik kan me niet voorstellen dat er ergens een cijfer stond dat lager was dan een 9!

Nogmaals dank Marcel.

Jacco en Ellen Buijs

Ga terug